Seety is a smart parking mobile application

Sector

Mobility

Overzicht

De in september 2017 geïntroduceerde app cPark, die ondertussen 125 000 gebruikers heeft, is een onmisbare metgezel voor autobestuurders die in de stadsverkeer een parkeerplaats zoeken. Met deze mobiele toepassing verminderen de gebruikers hun parkeerkosten en ontwijken ze parkeerboetes. De app verstrekt daartoe twee soorten informatie :
Eerst toont ze op de kaart de verschillende parkeerzones (gratis, met parkeerschijf of betalend, met vermelding van de verschillende tarieven). Zo vindt de gebruiker in de omgeving steeds de voordeligste parkeerzone.
Vervolgens geeft cPark aan hoe groot het risico is dat u op een welbepaald tijdstip gecontroleerd wordt op de plek waar u wenst te parkeren. De app waarschuwt u als een parkeerwachter in de buurt van uw wagen wordt opgemerkt of als uw parkeertijd afloopt.

Bij cPark zijn we er rotsvast van overtuigd dat wij het parkeren in de stad radicaal gaan veranderen dankzij onze community en de informatie die zij deelt.

 

Key managers :

Hadrien Crespin
CEO
Met zijn diploma handelsingenieur van de UCL (CEMS) op zak gaat Hadrien aan de slag in de wereld van mergers & acquisitions en private equity. Hij werkt achtereenvolgens voor een Frans-Amerikaans fonds, een Engelse ondernemersboetiek en een Belgische grootbank. Wanneer hij vijf jaar later vijf parkeerboetes krijgt op een week tijd, geeft hij toe aan zijn ondernemerszin en beslist hij van start te gaan met cPark.
Nicolas Cognaux
CTO
Nicolas studeert af als burgerlijk ingenieur (elektronica) aan de UCL maar is al van kindsbeen af geboeid door softwareontwikkeling. Als 25-jarige was hij reeds CTO van meerdere technologiestartups (CovEvent, MYK applications, Live in music,…) in België en het buitenland. Vóór hij cPark mede-oprichtte, werkte Nicolas een jaar als softwareontwikkelaar bij Barco Silex.