Hytchers operates a collaborative city-to-city parcel delivery solution

Sector

Logistics

Overzicht

Hytchers is een project voor deellogistiek dat particulieren inschakelt om pakjes te vervoeren. Zo optimaliseren deze hun dagelijkse verplaatsingen en verminderen zij onrechtstreeks de uitstoot van de pakjessector.

Onze toepassing brengt reistrajecten van particulieren in lijn met de trajecten van de pakjes. Deze worden afgeleverd in partnerstations (strategisch partnerschap met Total) en vorderen van station naar station tot ze op hun bestemming zijn. Elke vervoerder wordt in functie van de afgelegde afstand vergoed in getrouwheidspunten die als betaalmiddel dienen bij onze partners (bv voor brandstof).

Zo wordt hun vergoeding opnieuw geïnjecteerd in de winkels van het netwerk , waarmee de tewerkstelling in deze stations een steuntje in de rug krijgt maar men het probleem van de « valse » zelfstandigen uit de weg gaat. De gebruikers worden vergoed in natura en dekken zo enkel hun verplaatsingskosten.

Key managers

Antoine Dessart
Co-founder
Antoine groeide op in Verviers maar studeerde burgerlijk ingenieur in Louvain-la-Neuve. Hij vertoefde vaak voor vrij langere periodes in het buitenland (voor het werk in India, Erasmus in Zwitserland) en is gebruiker van de deeleconomie zoals liften en logeren via AirBnB of Couchsurfing. Tijdens één van zijn reizen kreeg hij al liftend het idee voor Hytchers, zeg maar « pakjesvervoer per auto ». Tijdens zijn ondernemersmaster aan HEC-Liège liep hij Jonas tegen het lijf, de toekomstige medeoprichter van het bedrijf.
Jonas Douin
Co-founder
Jonas komt uit het Luikse en is eveneens burgerlijk ingenieur, maar dan van de universiteit van Luik. Als energiespecialist voelde hij zich al vroeg aangetrokken tot het concept van Hytchers als uitstekende methode om de vervoersstromen, en daarmee ook de CO2-uitstoot te optimaliseren. Hij ontmoette Antoine tijdens zijn master aan HEC-Liège aansluitend bij zijn ingenieursstudies. Samen slaagden ze erin het businessmodel van Hytchers sluitend te maken, samenwerkingsverbanden te sluiten en de nodige financiering te vinden om hun idee uit te bouwen… tot een reëel logistiek project.