Kaspard provides continuous, quality information to improve the quality of care and intervention for older people

Sector

Healthcare

Overzicht

Kaspard legt zich toe op de problematiek van het vallen en zwerfdrift in zorginstellingen. Het verstrekt continue informatie aan de zorgteams zodat deze weten waar en wanneer, vooral ’s nachts, hun tussenkomst vereist is als bejaarden het bed verlaten.

Kaspard is een omvattend systeem bestaande uit een sensor die in de kamer bovenaan een muur is bevestigd, gekoppeld aan een uniek en gepatenteerd detectie-algoritme. Het is een discreet en contactloos systeem dat geen inbreuk pleegt op het privéleven van de bejaarde. Als de bewoner te lang uit bed blijft of valt, stuurt het systeem een alarmsignaal naar een smartphone bij het zorgpersoneel.

Vooral ‘s nachts kunnen de teams hierdoor bij risicosituaties snel ingrijpen, waardoor de zorg met een grotere sereniteit kan worden georganiseerd. Ook krijgen zorginstellingen hierdoor objectieve informatie ter beschikking over de nachtelijke activiteit van hun bewoners.

Kaspard is aanwezig in meerdere referentieziekenhuizen en in een aantal grote groepen van bejaardentehuizen en wordt op prijs gesteld voor zijn gebruiksvriendelijkheid, zijn complete aanbod en gebruiksvriendelijkheid.

De markt van de rusthuizen vertegenwoordigt vrijwel 3 miljoen bedden in Europa. Kaspard ambieert tevens verdere uitbreiding in serviceflats en in de thuiszorg.

Key Managers :

Philippe Kaplan
CEO - Founder
Philippe is een ervaren CEO. Met zijn diploma handelsingenieur van Solvay start hij zijn loopbaan bij grote bedrijven. Zo levert hij onder meer een aanzienlijke bijdrage aan de buitenlandse ontwikkeling van de groep HeidelbergCement.

Daarna gaat hij aan de slag in de KMO-wereld als organisatiecoach en business developer, waar hij een scherpe focus op de behoeften aankweekt bij het stroomlijnen van businessmodellen, strategieën en concrete acties op het terrein.

Gesterkt door zijn recente ervaringen in de medische sector besliste Philippe te gaan voor de oprichting van een eigen onderneming. Kaspard wordt gedreven door drie essentiële vectoren : de vraag van artsen en zorgpersoneel naar bed- en opstabeheer, de beschikbaarheid van gespecialiseerde ontwikkelaars in afstandssensoren en de wil om bij te dragen tot de kwaliteit van de zorgkwaliteit.
Benoit OLBRECHTS
CTO
Benoit heeft een fascinatie voor de observatie en het ontwerp van systemen die hij onder al hun facetten bestudeert op zoek naar verbeterde oplossingen. In tien jaar universitair onderzoek tekende hij voor talloze successen, zoals het design van druksensoren die in de ruimtevaart maar ook in de medische sector een toepassing vinden. In 2015 stapt hij over naar de bedrijfswereld om mee te werken aan de ontwikkeling van een systeem voor energie-overdracht met optische en elektrische conversie voor toepassingen in de volgende generatie implanteerbare neurostimulatoren. Benoit heeft zich als vernieuwer, maar ook pragmaticus, voorgenomen om zich toe te leggen op nieuwe technologische uitdagingen die het welzijn van de mens in een deelomgeving kunnen verbeteren.