Keyrock deploys proprietary and highly scalable market making technologies in the digital asset space

Sector

Fintech

Overzicht

Ook al is de sector van de virtuele munten nog in volle expansie, toch blijft het een zeer jonge ontwikkeling die alle kenmerken heeft van een immature markt : inefficiëntie, arbitrage, prijsmanipulatie en zo meer. Keyrock heeft zich tot doel gesteld de cryptomarkt gezonder te maken en uit te bouwen als ontwikkelingsvector voor de revolutionaire activa die er worden verhandeld.

Keyrock bedient zich in hoofdzaak van twee hefbomen om de cryptomarkt te verbeteren : de ontwikkeling van de liquiditeit op de handelsplatformen en een betere toegankelijkheid voor alle types van investeerders, zowel particulieren als institutionelen.

Keyrock voert de liquiditeit op met de uitbouw van een handelsnetwerk waarin het optreedt als tussenpersoon zodat de liquiditeit van de ene partij ten goede komt aan de andere en omgekeerd. De toegankelijkheid van de markt pakt het bedrijf aan met geautomatiseerde makelaarsdiensten en de uitbouw van een beheersaanbod voor crypto-activa.

Key managers

Juan-David Mendieta
CEO
Juan-David is een geroutineerd ondernemer met Colombiaanse roots die een voorliefde heeft voor disruptieve innovatie. In zijn vrije uren is Juan actief als coach voor startups en deelt hij in talloze uiteenzettingen zijn inzichten in Blockchain. Ondanks zijn businessachtergrond en een master innovatie en management van Solvay is Juan in de eerste plaats een technologieliefhebber die zijn professionele vaardigheden vooral als ontwikkelaar heeft aangescherpt (HTML5, CSS, JS…).

Als hartstochtelijk ondernemer had Juan al heel wat projecten ontwikkeld vóór hij Keyrock opstartte, zoals Kiron (« Free higher education for refugees »), Dymolab Ventures (« For an entrepreneurial ecosystem in Latin America ») en Elium Academy (« Recognized academy of digital entrepreneurship »).

Jeremy De Groodt & Kevin de Patoul
CTO & COO
Jeremy is een ondernemer en full stack developer gespecialiseerd in de ontwikkeling van complexe toepassingen (Node.JS, Go, Python, C, Java). Hij coördineerde in grote organisaties zoals BNP Paribas, de Europese Instellingen en Manpower de ontwikkeling van robuuste systemen voor de verwerking van vertrouwelijke gegevens.

Na een opleiding business engineering met financiële specialisatie vervoegt Kevin de consultant Roland Berger. Hier volbrengt hij op vier jaar tijd een twintigtal strategische projecten in zeer uiteenlopende sectoren als financiële diensten, toerisme en private equity. Tijdens die ervaring verdiept Kevin zich al vroeg in Blockchain technologie en geeft hij in 2014 de aanzet tot de uitbouw van een wereldwijd kenniscentrum voor Blockchain binnen de Roland Berger groep. Zijn passie voor decentralisatietechnologieën en virtuele munten voedt zijn frustratie over de inefficiëntie van de markt waarop deze munten worden verhandeld, wat uiteindelijk uitmondt in Keyrock.