Team

Het team bestaat uit vakmensen met een zeer complementair profiel die al jaren samenwerken:
David Van Tieghem
David Van Tieghem beschikt over een reeks beroepservaringen die zowel voor het fonds als voor de ondernemers van onschatbare waarde zijn. Als oprichter van Opendeal maakte hij zelf de verschillende evolutiefases en pijnpunten mee van een start-up die nadien is verkocht aan eBay. Anderzijds beschikt hij als mede-oprichter van de fondsen Sherpa 1 & 2 ook over heel wat ervaring als venturecapitalist. Daarnaast stond hij ook meerdere jaren aan het hoofd van het Business Angels netwerk, dat aan een groot aantal bedrijven financiering verstrekt.
Eric Vandoorne
De ervaring van Eric Vandoorne is op zijn minst zeer verscheiden te noemen met de functies die hij in België en in het buitenland heeft vervuld ; als ondernemer (hij is oprichter van een zestal zeer uiteenlopende ondernemingen in sleutel-op-de-deur industriebouw, procurement, consultancy en investeringen), ondernemerscoach, beheerder van een investeringsfonds en bestuurder van openbare en privébedrijven, en dat in uiteenlopende sectoren (energie, gezondheidszorg, leefmilieu, landbouwindustrie, vastgoed, financiën, overheid, enz.).
Igor Iweins
Bovenop zijn ondernemerservaring bij Grain Noir en Potiez-Deman staat Igor Iweins in voor de juridische behoeften van het fonds. Voordien legde hij zich meerdere jaren toe op fusies en overnames bij een internationaal kantoor en bij het bedrijf GO Next, dat gespecialiseerd is in corporate finance voor KMO’s.
Alexis Franck
Na zijn studies aan de Solvay Business School, aangevuld met colleges aan de École Polytechnique, vervoegde Alexis Franck al snel het Seeder Fund. Met zijn analytische vaardigheden en ondernemingsgeest vult hij het team uitstekend aan vanuit zijn jonge en dynamische visie op vernieuwende technologieën.
Pierre-François Hellebuyck
Pierre-François Hellebuyck, handelsingenieur Solvay, heeft een paar jaar als management consulent gewerkt, met een focus op sales & marketing strategies en digitale transformatie. Na een start-up ervaring, heeft hij het Seeder Fund verveogd.